Beginnersfouten in webdesign

Laten we het eerst hebben over de meest voorkomende beginnersfouten in webdesign: een rommelig scherm. De meeste mensen hebben een lijst van alle dingen die ze op hun website willen hebben, en omdat ze niet beter weten, gooien ze gewoon alles op het scherm – en op dezelfde pagina.

minimalistisch-webdsign

Minder is meer

In principe verwatert elk element dat je toevoegt aan je webdesign, de rest. Als u te veel afleidende elementen heeft, weet uw gebruiker niet waar hij/zij moet zoeken en geeft u geen coherente ervaring. In ruil daarvoor, als je alleen de nodige elementen toevoegt, zijn deze elementen effectiever omdat ze niet de aandacht hoeven te delen.

Meer witruimte betekent minder rommel en dat is wat echt telt in een minimalistisch, strak webdesign.

Om een webontwerp effectief te laten zijn, moet het gestroomlijnd zijn – er moet een duidelijk pad of duidelijke paden voor de gebruiker zijn om te volgen. Er zijn veel verschillende manieren om dit te bereiken (sommige worden hieronder uitgelegd), maar de eerste stap is altijd om ruimte te maken voor elementen met een hoge prioriteit door die met minder prioriteit te verwijderen.

 

Tips:

Verwijder al het onnodige. Controleer uw ontwerpen op de essentiƫle zaken. Als een element niet bijdraagt aan de algemene ervaring of deze niet verbetert, verwijder het dan. Als een element aan een andere kant kan overleven, verplaats het dan naar een andere kant.

Beperk de uittrekbare menu’s. Uitschuifmenu’s (uitklapmenu’s, uitklapmenu’s, enz.) zijn een goede manier om de rommel te verminderen. Probeer deze verborgen menu’s indien mogelijk te beperken tot zeven punten.

Niet doen:

  • Zijbalken. Nieuwe bezoekers zullen ze waarschijnlijk niet gebruiken. Ook als niet al je opties in je hoofdnavigatiemenu passen, moet je je navigatiestructuur sowieso vereenvoudigen.
  • Schuifregelaars. De bewegingen en nieuwe beelden in een schuifbalk leiden en verzwakken uw controle over wat uw gebruiker ziet. Het is beter om altijd alleen je beste foto’s te laten zien.